Groen dak aanleggen? Hoe doe ik dat?

groen dak aanleggen

Hoe kan ik nu het beste een groen dak aanleggen? Wij leggen hier uit waar je rekening mee moet houden.

Voor alle systemen is de voorbereiding hetzelfde. Belangrijk is dat het dak schoon is en dat het gedeelte waar het groen dak opkomt goed te bereiken is.

Dan zijn er een aantal gereedschappen die handig zijn bij het aanleggen van een groen dak. Denk hierbij aan een mes om de drainage of de substraatrol mee te snijden en eventueel een (oud) broodmes om de sedum matten mee te snijden.
Wanneer dit gereed is kan je beginnen met het groen dak aanleggen.

Zelf een groen dak aanleggen?

Bekijk dan via onderstaande knop ons assortiment en zie wat geschikt is voor jouw situatie!

Dan komen we nu bij het aanleggen zelf, hoe dat werkt leggen wij hier kort uit.
Een groen dak bestaat doorgaans uit drie lagen: de drainage, het groeimedium en de vegetatiemat. Je begint natuurlijk onderaan en dat is met de drainage.

De drainage rol je in banen uit op het dak. Het is de bedoeling dat deze zo strak mogelijk tegen elkaar aan komen te liggen zodat er geen ruimte tussen de banen zit. Afhankelijk van het type drainage zit er een stuk overlappend filtervlies aan vast.

Dan komt het groeimedium. Dit kan extensief daktuinsubstraat of substraatrol zijn afhankelijk van het pakket dat je hebt gekozen. Wanneer het extensief daktuinsubstraat betreft snij je de zakken open en zorg je voor een laag die overal ongeveer even dik is. Heb je het lichtgewicht pakket dan rol je de substraatrol uit op de drainage en besproei je deze met water. let dan op dat dit haaks op de drainage gelegd wordt.

Als laatste worden de Sedum matten uitgerold. Bij het lichtgewicht systeem gaat dit weer haaks op de substraatrol en bij extensief daktuinsubstraat mag dit in de richting die het makkelijkste werkt.

Al met al is dut dus redelijk eenvoudig en kunt u zelf ook een groen dak aanleggen.
Bekijk hier ons assortiment: Winkel

Bij levering zorgen wij uiteraard voor een uitgebreide aanleginstructie.

groen dak aanleggen

Totaalpakket Lichtgewicht 45kg per m²

49,95
Met het Totaalpakket Lichtgewicht 45kg pakket ontvang je alle materialen die nodig zijn voor het aanleggen van een groendak. Het gewicht hiervan is in verzadigde toestand circa 45 kg per m².

Totaalpakket Lichtgewicht 55kg per m²

52,95
Met het Totaalpakket Lichtgewicht 55kg pakket ontvang je alle materialen die nodig zijn voor het aanleggen van een groendak. Het gewicht hiervan is in verzadigde toestand circa 55 kg per m².

Totaalpakket Premium

49,95
Met het Totaalpakket Premium ontvang je alle materialen die nodig zijn voor het aanleggen van een groendak. Het gewicht hiervan is in verzadigde toestand circa 80 kg per m², en er wordt ongeveer 30 liter water per m² tijdelijk opgeslagen.

Totaalpakket Standaard

48,95
Met het Totaalpakket standaard ontvang je alle materialen die nodig zijn voor het aanleggen van een groendak. Het gewicht hiervan is in verzadigde toestand circa 80 kg per m², en er wordt ongeveer 25 liter water per m² tijdelijk opgeslagen.