Voordelen van het Sedumdak

Voordelen-Sedumdak

Wat zijn nu precies de voordelen van het Sedumdak?

Het Sedumdak kent een aantal voordelen, de voordelen zijn ook per opbouw weer verschillend maar in de basis komen de meeste voordelen met elkaar overeen. Op deze pagina zullen we een aantal van de voordelen van het Sedumdak toelichten en verder uitleggen.

Heb je ons assortiment al gezien?

Wij hebben een uitgebreid assortiment aan groendak pakketten. Wanneer je op de knop drukt kom je in ons assortiment terecht. Alles om van jouw dak, een Sedumdak te maken!

Een van de bekendste voordelen van het sedumdak is dat het water buffert. Doordat het water tijdelijk opslaat wordt de druk op het riool bij hevige regenval minder. Dit is dan ook de reden dat veel gemeentes subsidie geven op groendaken.

Maar een sedumdak doet veel meer dan dat. Zo heeft een groendak ook voordelen voor jouw als huiseigenaar.
Het is bewezen dat mensen in een groene omgeving productiever, meer ontspannen en beter gehumeurd zijn. dus een groendak verhoogt het gevoel van Well-Being.

Maar het verlaagt ook de omgevingstemperatuur. Wist je dat een bitumen dak op een zomerse dag tot wel 80 graden celsius kan worden? Zo wordt het in de omgeving alleen maar warmer. Maar een Sedumdak wordt maximaal 35 graden celsius. Dit betekent dat niet alleen de buitentemperatuur lager wordt, maar de binnentemperatuur daalt ook nog eens onder een groendak.

Ook is het zo dat de dakbedekking tot wel 3 keer langer mee gaat wanneer u een groendak heeft. Dit komt omdat de dakbedekking niet meer blootgesteld wordt aan de weersomstandigheden.

Meer groen in de omgeving betekent ook meer ruimte voor vlinders, bijen en andere insecten. Hier heeft een groendak dus ook een positief effect op. Door meer ruimte te vergroenen vergroot jij dus de leefomgeving van insecten en zo zorgen wij samen voor een grotere biodiversiteit.

Mocht je nog niet helemaal overtuigd zijn van alle voordelen dan willen wij er graag nog meer toelichten in een persoonlijk gesprek!

voordelen-sedumdak

Totaalpakket Lichtgewicht 45kg per m²

49,95
Met het Totaalpakket Lichtgewicht 45kg pakket ontvang je alle materialen die nodig zijn voor het aanleggen van een groendak. Het gewicht hiervan is in verzadigde toestand circa 45 kg per m².

Totaalpakket Lichtgewicht 55kg per m²

52,95
Met het Totaalpakket Lichtgewicht 55kg pakket ontvang je alle materialen die nodig zijn voor het aanleggen van een groendak. Het gewicht hiervan is in verzadigde toestand circa 55 kg per m².

Totaalpakket Premium

49,95
Met het Totaalpakket Premium ontvang je alle materialen die nodig zijn voor het aanleggen van een groendak. Het gewicht hiervan is in verzadigde toestand circa 80 kg per m², en er wordt ongeveer 30 liter water per m² tijdelijk opgeslagen.

Totaalpakket Standaard

48,95
Met het Totaalpakket standaard ontvang je alle materialen die nodig zijn voor het aanleggen van een groendak. Het gewicht hiervan is in verzadigde toestand circa 80 kg per m², en er wordt ongeveer 25 liter water per m² tijdelijk opgeslagen.